• „DZIENNIK GAZETA PRAWNA” Z DODATKIEM PO ANGIELSKU NA EXPO 2020 DUBAI

06.12.2021 15:50

Jutro (7 grudnia 2021) „Dziennik Gazeta Prawna” dołączy do wydania specjalny dodatek w języku angielskim przygotowany z okazji trwającej od 1 października światowej wystawy Expo 2020 w Dubaju.
    Światowa wystawa w Dubaju potrwa do 31 marca 2022 r. (182 dni). Po raz pierwszy w historii światowych wystaw, każdy kraj ma swój pawilon. Wydanie specjalne DGP będzie obecne w polskim pawilonie podczas trwającego 7 grudnia Dnia Polski na Expo 2020.

• RYSZARD PIEŃKOWSKI, WŁAŚCICEL INFORU, NAPISAŁ KSIĄŻKĘ „WIELKIE ŚMIAŁE CELE”

30.10.2021 15:49

W październiku br. ukazała się książka Ryszarda Pieńkowskiego „Wielkie śmiałe cele”. Właściciel Inforu, twórca Dziennika Gazety Prawnej oraz bazy wiedzy Inforlex opowiada w niej o swojej drodze i swoich wyborach, o tym jak wyznaczać sobie wielkie, śmiałe cele i z pełną determinacją je realizować, mimo trudności, nigdy się nie poddawać. Autor wspomina pierwsze doświadczenia zawodowe, pierwsze pomysły na biznes, swoją drogę do sukcesu.

• SĄD ZAREJESTROWAŁ POŁĄCZENIE INFOR PL S.A. I INFOR BIZNES Sp. z o.o.

10.06.2021 15:48

W dniu 31 maja 2021 r. Sąd Rejonowy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy KRS, zarejestrował połączenie spółek INFOR PL S.A. i INFOR Biznes Sp. z o.o. W wyniku połączenia spółka INFOR Biznes została przejęta przez spółkę INFOR PL S.A. W konsekwencji spółka INFOR PL S.A. wstąpiła w prawa i obowiązki INFOR Biznes na zasadach przewidzianych w art. 494 § 1 i n. ksh.