Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > "Dziennik Gazeta Prawna" z dodatkami dla maturzystów

"Dziennik Gazeta Prawna" z dodatkami dla maturzystów

31.03.2017 15:55

Od poniedziałku 3 kwietnia przez trzy kolejne dni „Dziennik Gazeta Prawna”  dołączy do części nakładu książki z testami i arkuszami maturalnymi. W poniedziałek będą to testy i arkusze egzaminacyjne z matematyki, we wtorek (4.04) z języka polskiego, a w środę (5.04) z języka angielskiego.

Wszystkie książki zawierają przykładowe testy i arkusze egzaminacyjne wraz z odpowiedziami i punktacją do zadań. Arkusze te zostały opracowane przez ekspertów maturalnych oraz doświadczonych egzaminatorów, zgodnie z wytycznymi Centralnej Komisji Egzaminacyjnej.
Publikacje pomagają w przygotowaniu do egzaminu maturalnego zarówno na poziomie podstawowym, jak i rozszerzonym. Rozwiązywanie przykładowych arkuszy to znakomity trening przed próbną maturą, oswojenie się z formułą  egzaminu i sprawdzenie, na ile maturzyści już opanowali wiadomości wymagane podczas egzaminu.

Partnerem wydania jest wydawnictwo OPERON.
Patronem medialnym – RMF.

Książki dostępne będą w punktach sprzedaży prasy.
Cena wydania DGP z dodatkami 12,90 zł.

Sprzedaż egzemplarzy z dodatkami wspierać będzie kampania promocyjna w mediach (TV, radio, prasa) oraz autopromocja w DGP i na serwisach: dziennik.pl, gazetaprawna.pl, forsal.pl.