Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > Wydawca "Dziennika Gazety Prawnej" uruchamia nową serię podcastów

Wydawca "Dziennika Gazety Prawnej" uruchamia nową serię podcastów

08.11.2019 14:07

INFOR Biznes, wydawca „Dziennika Gazety Prawnej”, wprowadził do swojej oferty podcasty DGPtalk. Regularnie od lipca br. ukazują się dwie serie: „Obiektywnie o Biznesie” oraz „Po stronie kultury”. Od 8 listopada startuje kolejna seria DGPtalk „Dzieje się świat”.

Podcasty DGPtalk tworzą dziennikarze „Dziennika Gazety Prawnej” oraz serwisów: gazetaprawna.pl, dziennik.pl, forsal.pl i Infor.pl. W przystępny sposób dzielą się wiedzą i komentują bieżące wydarzenia.

Seria „Obiektywnie o Biznesie” skierowana do przedsiębiorców, poświęcona jest najważniejszym zmianom w prawie i zagadnieniom istotnym dla sektora MŚP. Dziennikarze, m.in.  Agnieszka Pokojska oraz Łukasz Zalewski, w przystępny sposób przybliżają najważniejsze i aktualne zagadnienia z podatków, prawa, biznesu oraz finansów.

„DGPtalk: Po stronie kultury” to wywiady z przedstawicielami świata kultury i sztuki. Ich wspólnym mianownikiem są najciekawsze aktualności ze świata filmu, muzyki i literatury. Dyskusje o kulturze często stają się pretekstem do rozmów o sprawach publicznych i wyzwaniach, jakie stawia przed nami XXI wiek. Rozmówcami Marcina Cichońskiego byli do tej pory m.in.: Anita Lipnicka, Afromental, happysad, Kasia Smutniak czy Marta Żmuda Trzebiatowska.

8 listopada pojawi się nowa seria podcastów „DGPtalk: Dzieje się świat” prowadzona przez Jakuba Kapiszewskiego, dziennikarza „Dziennika Gazety Prawnej”. Podcast dotyczyć będzie najważniejszych, aktualnych wydarzeń na świecie.

Podcasty dostępne są w: Spotify, Google Podcasts, iTunes podcasts, na serwisach internetowych wydawcy oraz na stronie: https://podcast.gazetaprawna.pl/.