Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > Tomasz Jóźwik, dziennikarz DGP, Herosem Rynku Kapitałowego 2017

Tomasz Jóźwik, dziennikarz DGP, Herosem Rynku Kapitałowego 2017

05.06.2017 15:40

Tomasz Jóźwik, dziennikarz DGP, dostał nagrodę Herosa Rynku Kapitałowego 2017 w konkursie zorganizowanym przez Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych. Ogłoszenie wyników plebiscytu odbyło  się w trakcie 21 edycji Konferencji WallStreet.

Plebiscyt "Herosi Rynku Kapitałowego" ma na celu wyróżnić i uhonorować spółki oraz dziennikarzy, którzy swoją działalnością przyczyniają się do rozwoju polskiego rynku kapitałowego oraz promowania najwyższych standardów komunikacji i szerzenia wiedzy pośród uczestników rynku finansowego, w tym przede wszystkim wśród inwestorów indywidualnych.
Laureaci tegorocznej nagrody:
•    Dziennikarz – Heros Rynku Kapitałowego – Tomasz Jóźwik (Dziennik Gazeta Prawna)
•    Spółka – Heros Rynku Kapitałowego – Tauron
Tomasz Jóźwik w "Dzienniku Gazecie Prawnej" pracuje od roku. O rynku kapitałowym pisze od ponad 20 lat. Zaczynał w "Gazecie Giełdy Parkiet", skąd przeniósł się do miesięcznika "Forbes".
Obok Tomasza Jóźwika do nagrody Herosa Rynku Kapitałowego 2017 nominowani byli: Paweł Sołtys (Puls Biznesu), Adam Torchała (Bankier), Katarzyna Kucharczyk (Parkiet), Maciej Głogowski (TOK FM), Adam Roguski (Parkiet), Michał Żuławiński (Bankier) Robert Stanilewicz (TVN BIS).