Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > Infor Biznes uruchomił płatności przez PayU

Infor Biznes uruchomił płatności przez PayU

08.11.2016 15:26

7 listopada Infor Biznes, wydawca "Dziennika Gazety Prawnej", uruchomił  możliwość  zakupu pojedynczego wydania eDGP lub pojedynczego artykułu z serwisu gazetaprawna.pl poprzez system płatności PayU. Dotychczas usługa ta była dostępna jedynie przez płatność SMSem.

Aby dokonać zakupu trzeba w serwisie gazetaprawna.pl i na edgp.gazetaprawna.pl pod płatnymi treściami  wybrać sposób płatności PayU, a następnie, gdy pojawi się nowe okno, wpisać swój adres e-mail.  Jest to niezbędne do zawarcia umowy i otrzymania linku do płatności. Link do płatności przychodzi w treści wiadomości email.
Po kliknięciu w link użytkownik zostaje przeniesiony na stronę płatności PayU, gdzie wybiera bank lub płatność kartą i postępuje według instrukcji. PayU wysyła mailem status płatności.
Jeśli płatność została zakończona pomyślnie i status płatności w mailu od PayU jest „Opłacona” klient zostaje automatycznie przekierowany na stronę, z której przyszedł, gdzie ma już pełną treść wydania lub pełną treść artykułu. Równocześnie wysłany zostaje do klienta e-mail z linkiem,  który w ciągu 90 dni od czasu otrzymania,  umożliwi mu otwarcie tych treści.
Koszt pojedynczego artykułu wynosi 2,46 zł, natomiast e-wydanie 4,92 zł.