Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > Grupa INFOR PL nowym klientem UNIT4

Grupa INFOR PL nowym klientem UNIT4

04.03.2020 10:39

INFOR PL S.A., największy polski dostawca profesjonalnych informacji o tematyce prawno-gospodarczej, wydawca m.in. „Dziennika Gazety Prawnej”,  wybrał oprogramowanie marki TETA od UNIT4 Polska do obsługi spółek ze swojej grupy. Celem projektu jest ujednolicenie i digitalizacja procesów księgowych i kadrowych Grupy INFOR PL.

INFOR zdecydował się na pakiet, w skład którego wchodzi system TETA ERP w modelu SaaS oraz dostęp do platformy samoobsługowej TETA ME dla wszystkich pracowników grupy. Zakres wdrożenia obejmie działy finansów, kontrolingu, majątku trwałego, kadr, płac i gospodarki własnej.

Jednym z najważniejszych aspektów, branych pod uwagę przy doborze UNIT4 Polska jako dostawcy oprogramowania, była zgodność z dynamicznie zmieniającymi się przepisami oraz łatwość obsługi systemu.

- Cieszymy się, że w tak dużej i prężnie rozwijającej się organizacji będziemy mogli wdrażać najwyższej klasy rozwiązania chmurowe. Jestem przekonany, że w połączeniu z wygodą i funkcjonalnością aplikacji mobilnej, nasz system ERP stanie się akceleratorem kolejnych sukcesów Grupy INFOR – mówi Radosław Zawada zastępca dyrektora handlowego ds. rozwiązań chmurowych TETA z UNIT4 Polska.