Strona główna > Biuro Prasowe > Komunikaty prasowe > "Dziennik Gazeta Prawna" z dodatkami przydatnymi dla rodziców i zainteresowanych programem 500+

30.06.2017 16:08

Od poniedziałku 3 lipca przez trzy kolejne dni „Dziennik Gazeta Prawna”  dołączy do części nakładu książki przydatne rodzicom oraz młodym osobom poszukującym dofinansowania do kupna mieszkania.

3 lipca książka  „Jak nie stracić 500+”
Kończy się pierwszy okres wypłaty świadczeń z programu 500+, aby otrzymywać świadczenie w drugim okresie trzeba ponownie złożyć wniosek. Poradnik zawiera wszystkie informacje na temat programu oraz zmian, które zostały w nim wprowadzone. Omawia, w jaki sposób określać liczbę członków rodziny i jakie dokumenty, które należy dołączyć.
4 lipca książka „Gdzie i dla kogo Mieszkanie+”
W poradniku przedstawione zostały możliwości kupna i wynajmu mieszkania w ramach programów pomocowych oraz zasobów samorządowych. Omówione zostały zasady uzyskania mieszkań komunalnych, korzystania z programu Mieszkanie dla Młodych, wynajmu mieszkania w ramach społecznego budownictwa czynszowego (TBS) oraz skorzystania z narodowego programu mieszkaniowego.
5 lipca książka „Urlopy rodzicielskie”
Poradnik stanowi kompendium wiedzy na temat wszystkich urlopów związanych z rodzicielstwem. Zawiera odpowiedzi na takie pytania jak: jaki jest ich wymiar, na jakich zasadach można je wykorzystać, jak rodzice mogą się nimi dzielić, czy można korzystać z nich jednocześnie. Ponadto wzbogacony jest o dużą liczbę przydatnych wzorów.
Książki dostępne będą w punktach sprzedaży prasy.
Cena wydania DGP z dodatkami 10,90 zł.
 Sprzedaż egzemplarzy z dodatkami wspierać będzie kampania promocyjna w mediach (TV, radio, prasa) oraz autopromocja w DGP i na serwisach: dziennik.pl, gazetaprawna.pl, forsal.pl.