• DGP+ NOWA APLIKACJA „DZIENNIKA GAZETY PRAWNEJ”

19.12.2012 13:06

„Dziennik Gazeta Prawna” jest jedynym tytułem ogólnopolskim wykorzystującym rozwiązania Rozszerzonej Rzeczywistości (Augmented Reality). DGP+ to połączenie tradycyjnego medium, jakim jest prasa, z nowoczesną technologią. Nowa aplikacja umożliwia czytelnikom dostęp do dodatkowych treści m.in. w formie video, audio, grafik, zdjęć, archiwum czy powiązanych stron internetowych.

• Dziennik Gazeta Prawna pierwszą aplikacją na Windows 8 z polskimi newsami

21.06.2012 12:02

Aplikacja Dziennika Gazety Prawnej w Windows Store Release Preview jest jedną z niespełna czterdziestu aplikacji w kategorii NEWS & WEATHER na całym świecie. Jest to także pierwsza aplikacja z gazetą czy w ogóle newsami polskojęzycznymi na Windows 8. Aplikację opracowała spółka INFOR IT.

• INFOR IT polskim developerem aplikacji na Windows 8

20.06.2012 10:20

INFOR IT opracował i opublikował trzy aplikacje na najnowszy system operacyjny firmy Microsoft – Windows 8. Spółka INFOR IT jest jedną z kilku polskich firm zaproszonych przez Microsoft do prestiżowego programu polegającego na przygotowaniu aplikacji na najnowszy system operacyjny Windows 8 w wersji Release Preview.