• Magazyn Ekonomiczny DGP i RDC

09.11.2015 15:34

We wtorek 10 listopada br. na antenie Polskiego Radia RDC rusza Magazyn Ekonomiczny. Program realizowany wspólnie z Dziennikiem Gazetą Prawną będzie nadawany  we wtorki i czwartki po godz. 9:30.

• Dziennik Gazeta Prawna zmienia się od 1 listopada

29.10.2015 15:28

Od 1 listopada zmienia się struktura organizacyjna newsroomu Dziennika Gazety Prawnej. Jest ona wynikiem przejęcia przez redakcję merytorycznej odpowiedzialności za publikacje książek, e-booków, sprzedażowych dodatków specjalistycznych oraz tworzenie treści video/audio. Odtąd te zadania i kompetencje będą skupione w jednej strukturze.

• Gazetaprawna.pl i dziennik.pl wśród liderów wszystkich wiodących mediów informacyjnych (raport Reuters Institute 2015)

25.10.2015 15:20

Reuters Institute for the Study of Journalism opublikował drugi w tym roku raport opisujący sytuację na rynku cyfrowych mediów informacyjnych. Autorzy projektu wspieranego przez Google oraz YouGov sukcesywnie poszerzają analizę mediów o kolejne kraje, a opublikowany raport uzupełnia dotychczasową diagnozę o kolejnych sześć państw, w tym Polskę.